28.2.13

Επίπλωση και διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας


Κρεβατοκάμαρα, βασικοί κανόνες – Τεύχος Α
του Πέτρου Κορνηλάκη

Η κρεβατοκάμαρά σας είναι ο μοναδικός χώρος του σπιτιού που μπορείτε πραγματικά να χαλαρώσετε και να χαρείτε την άνεση που χρειάζεστε.  Το μυστικό για την κατάλληλη ατμόσφαιρα είναι να συνδυάσετε προσεκτικά τα σωστά χρώματα, σχέδια και υφάσματα για να δημιουργήσετε αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.  Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή αρχή, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τα επόμενα δύο άρθρα μας στη διακόσμηση του υπνοδωματίου.  Κρατήστε σημειώσεις!


Διαλέξτε χρώμα
Πλέον μπορούμε να επιλέξουμε όποιο χρώμα επιθυμούμε για τη κρεβατοκάμαρα μας, αλλά αυτό που θα διαλέξουμε θα επηρεάζει τόσο τις διαστάσεις όσο και το στυλ του δωματίου.  Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι να μην επιλέξουμε χωρίς να σκεφτούμε σοβαρά:
Χαλαρωτικές αποχρώσεις – Το απαλό γαλάζιο και το ανοιχτό πράσινο ήταν ανέκαθεν αγαπημένες αποχρώσεις για το υπνοδωμάτιο, και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία και βοηθούν στην προετοιμασία για τον ύπνο.
Τολμηροί τόνοι – Μην φοβηθείτε τα πιο δυνατά χρώματα όπως το σκούρο πράσινο και το μωβ, το βαθύ τιρκουάζ ή το σοκολατί, είτε σε όλο το χώρο, είτε σε ένα μόνο τοίχο.
Φυσικά χρώματα – Τα φυσικά χρώματα, όπως το λευκό και το κρεμ λειτουργούν σαν παλέτα που σας αφήνει ελεύθερες τις επιλογές στα λευκά είδη και τα έπιπλα.  Το κρεμ ίσως να είναι καλύτερη επιλογή καθώς το λευκό είναι πολύ αυστηρό.
Ζωηρές αποχρώσεις – Αν το ζητούμενό σας είναι να ξυπνάτε ευκολότερα τα πρωινά, προτιμήστε ζωηρές αποχρώσεις που σας ανεβάζουν την ενέργεια, όπως κίτρινο, τιρκουάζ ή και ανοιχτό κόκκινο, αρκεί να μην το παρακάνετε και γεμίσουν οι τοίχοι χρώμα.



Μοτίβα και σχέδια
Η σωστή επιλογή σχεδίου δίνει χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο, ενώ η λάθος επιλογή το κάνει να φαίνεται ακατάστατο.  Για να αποφύγετε δυσάρεστα αποτελέσματα, διατηρήστε τις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις σε όλο το δωμάτιο και εξισορροπήστε τις επιφάνειες με σχέδιο με μονόχρωμες επιφάνειες.
Ταπετσαρία – Ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε ένα σχέδιο στο δωμάτιο είναι να βάλετε ταπετσαρία σε έναν τοίχο – πίσω από το κρεβάτι, λόγου χάρη – ή να προσθέσετε κουρτίνες σε αντίστοιχο ύφασμα.  Αν δεν θέλετε μια τόσο μόνιμη αλλαγή, αφήστε τους τοίχους λιτούς και εφαρμόστε τις αλλαγές στα λευκά είδη σας.
Αυτοκόλλητα τοίχου – Για ένα διαφορετικό, μοντέρνο αποτέλεσμα, δημιουργήστε ένα κεντρικό σημείο στην κρεβατοκάμαρα σας με αυτοκόλλητα τοίχου.  Είναι εύκολο να τα βάλετε και κυκλοφορούν σε ποικιλία όμορφων σχεδίων, ιδανικά για πάνω από το κρεβάτι ή τα κομοδίνα.
Λευκά είδη – Οι εναλλαγές χρωμάτων αλλάζοντας απλά τα λευκά είδη της κρεβατοκάμαράς σας είναι εύκολη και οικονομική υπόθεση, και πολύ απλό να τα αλλάξετε αν βαρεθείτε. 
Υφάσματα – Άλλος ένα υπέροχος τρόπος να εμπλουτίσετε το στυλ της κρεβατοκάμαράς σας είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υφάσματα.  Τα πάτσγουορκ και τα κεντητά υφάσματα είναι πιο εκλεπτυσμένα και ρομαντικά, ενώ η δαντέλα και οι πλεκτές μοχέρ κουβέρτες δίνουν ζεστασιά στο χώρο.  Για τις κρύες νύχτες ρίξτε μια ματιά σε ψεύτικες γούνες ή δέρματα ζώων και χοντρά σενίλ υφάσματα.

Την επόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 ακολουθεί το Β΄ μέρος του άρθρου-αφιερώματος του Πέτρου Κορνηλάκη στην κρεβατοκάμαρα 


Το παραπάνω άρθρο είναι προσφορά του καταστήματος επίπλων kosmin.gr. Υπενθυμίζω ότι αν σας ενδιαφέρει κάτι από το κατάστημα (μπορείτε να περιηγηθείτε και διαδικτυακά εδώ) κερδίζετε μόνο με την αναφορά του ονόματος του blog έκπτωση 30%. Το κατάστημα διαθέτει μεταξύ άλλων φοβερές κρεβατοκάμαρες όλων των στυλ!  Καλές αγορές!!


2 σχόλια:

Demi είπε...

Καλο μηνα με υγεια ανεραιδα!!!
ζωηρες αποχρωσεις μου χρειαζονται για να ξυπναω ευκολότερα το πρωι...το τυρκουαζ το λατρευω ωραια ιδεα αλλα να καλυτερεψει ο καιρός..ευχαριστουμε!

Φιλία είπε...

Καλό μήνα Ανεράιδα μου.....
Το άρθρο είναι άκρως κατατοπιστικό και χρήσιμο!
Για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το χρώμα τουλάχιστον είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το χώρο μας πιο χαλαρωτικό και ομορφότερο!!!!
Φιλάκια

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails