8.3.13

Κρεβατοκάμαρα, βασικοί κανόνες – Τεύχος Β

του Πέτρου Κορνηλάκη

Το παρακάτω άρθρο είναι το β΄ μέρος του αφιερώματος στην κρεβατοκάμαρα (δείτε το πρώτο άρθρο εδώ "Επίπλωση και Διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας") και είναι προσφορά του καταστήματος επίπλων kosmin.gr. Υπενθυμίζω ότι αν σας ενδιαφέρει κάτι από το κατάστημα (μπορείτε να περιηγηθείτε και διαδικτυακά εδώ) κερδίζετε μόνο με την αναφορά του ονόματος του blog έκπτωση 30%. Το κατάστημα διαθέτει μεταξύ άλλων φοβερές κρεβατοκάμαρες όλων των στυλ!  Καλές αγορές!!

Οφθαλμαπάτη:  Διακοσμητικά κόλπα για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σας
Οι κρεβατοκάμαρες με τις τέλειες διαστάσεις και αναλογίες ανήκουν σε λίγους.  Εμείς οι υπόλοιποι, και λιγότερο τυχεροί, πρέπει να καταφύγουμε σε διάφορες τεχνικές για να βελτιώσουμε το χώρο μας!
Έξυπνη χρήση του χρώματος – Τα απαλά, δροσερά χρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ οι πιο δυνατές και θερμές αποχρώσεις δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα.  Σε ένα μακρόστενο δωμάτιο επιλέξτε ένα βαθύ χρώμα για τον πιο κοντό τοίχο, έτσι ώστε φαίνεται φαρδύτερο.  Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, επιλέξτε ταπετσαρίες που να αντανακλούν το φως.
Χρησιμοποιήστε έξυπνα τα σχέδια – Τα σχέδια μπορεί να κάνουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται μικρότερος, γι’ αυτό προσέξτε τι διαλέγετε.  Επειδή τα σχέδια τραβάνε τα βλέμματα, χρησιμοποιήστε τα στα σημεία που θέλετε να τονίσετε. Για ένα μικρό παράθυρο επιλέξτε απλές μονόχρωμες περσίδες, αλλά για ένα όμορφο τζάκι μπορείτε να επιλέξετε μια ταπετσαρία με ενδιαφέρον σχέδιο.  Αντίστοιχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σχέδια προς όφελός σας και σχετικά με το μέγεθος του δωματίου.  Σε ένα χαμηλοτάβανο χώρο, κουρτίνες με κάθετες ρίγες θα χαρίσουν ύψος.
Καθρέπτες ή πόρτες με γυάλινη πρόσοψη – Αν προτιμήσετε πόρτες ντουλάπας με καθρέπτη ή με γυάλινη πρόσοψη τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια.  Ο καθρέπτης ή η γυάλινη πρόσοψη θα «κρύψουν» τη ντουλάπα, θα κάνουν το χώρο να φαίνεται διπλάσιος, αλλά και θα αντανακλούν ευχάριστα το φως.  Αν αυτή είναι μια αλλαγή που δεν μπορείτε να κάνετε, κρεμάστε έναν μεγάλο καθρέφτη στον πιο μεγάλο τοίχο σας και τα αποτελέσματα θα είναι παρόμοια.



Φωτισμός
Ο φωτισμός είναι βασικό στοιχείο ενός δωματίου και αλλάζει δραματικά το στυλ του.  Πρέπει να είναι λειτουργικός αλλά και ελκυστικός, και ένα φωτιστικό οροφής δεν αρκεί.  Επιλέξτε ένα διακοσμητικό φωτιστικό, έναν πολυέλαιο λόγου χάρη, και συνδυάστε το με πορτατίφ ή με πλαφονιέρες πάνω από τα κομοδίνα.

Αρμονία
Με μερικά προσεχτικά επιλεγμένα αξεσουάρ – βάζα, ριχτάρια, μαξιλάρια διακοσμητικά – θα ολοκληρώσετε το ύφος της κρεβατοκάμαρας σας και θα της δώσετε προσωπικό στυλ.  Προσέξτε όμως να μην φορτώσετε το χώρο και καταστρέψετε το αποτέλεσμα.  Εμείς σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε το υπερβολικό σετάρισμα (μην πάρετε ταπετσαρία, πορτατίφ και καλύμματα ασορτί), για να αποφύγετε το υπερβολικά επίσημου στυλ που θα χάνει σε ζεστασιά.

Όχι απλά υπνοδωμάτιο

Αν έχετε αρκετό χώρο, προσθέστε μια καρέκλα, έναν πάγκο, ένα γραφείο ή ένα μπαούλο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως αποθηκευτικό χώρο.  Σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει και απολαύστε στο χώρο σας απαλά ριχτάρια και χαλιά, αρωματικά κεριά, αρώματα χώρου, αλλά και τον αγαπημένο σας πίνακα στον τοίχο.  Το δωμάτιό σας δεν θα είναι απλά ένας χώρος, αλλά μια φωλιά όπου θα αισθάνεστε γαλήνη και ευεξία ταυτόχρονα.

2 σχόλια:

Joan είπε...

ναι,οι καθρέφτες είναι όντως μια πολύ καλή ιδέα!!
thanks για τα tips!! ;)

Tonia P είπε...

Ωραίο άρθρο! Εγώ έχω προσθέσει ένα γραφείο μέσα στην κρεββατοκάμαρα! Είναι η δικιά μου γωνιά!

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails