30.1.10

κρεμαστρούλες από πηλό


Οι κρεμάστρες αυτές δεν μπορούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος, είναι για μικροπράγματα, τσαντούλες, λαστιχάκια, κουκλίτσες πάνινες κλπ.




Υλικά
λευκός πηλός 250 περίπου γραμμ.
πλαστικά ή μεταλλικά γαντζάκια (εγώ χρησιμοποίησα πλαστικούς γάντζους που χρησιμοποιούμε για να κρεμάσουμε τις μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο)
κρεμάσματα
υλικά για τη διακόσμησή τους
  1. Πλάθουμε τον πηλό αρκετά στα χέρια μας μέχρι να μαλακώσει… ύστερα τον ανοίγουμε στο σχήμα που βλέπετε στην εικόνα (10 επί 20 εκ. περίπου) ή σε όποιο άλλο θέλετε.
  2. Μπήγουμε όσο ο πηλός είναι ακόμα νωπός τα γαντζάκια και αφήνουμε να στεγνώσει καλά (για μερικές μέρες).
  3. Αφού στεγνώσουν, τις τρίβουμε γύρω γύρω λίγο με ένα γυαλόχαρτο, τις βάφτουμε και κολλάμε από πίσω το κρέμασμα. Στη συνέχεια διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Για τη διακόσμηση
Στο πρώτο έχω βάψει με ακρυλικό απαλό ροζ χρώμα και έχω κολλήσει κάποια μοτίβα από χαρτοπετσέτα. Έχω κολλήσει με σύρμα αντί για κρέμασμα και έχω διακοσμήσει το σύρμα με κορδελίτσες.
Στο δεύτερο κόλλησα το μοτίβο της πεταλούδας (χαρτοπετσέτα) σε ένα κομμάτι πηλό, το έκοψα περιμετρικά με κοπίδι και το άφησα να στεγνώσει. Μετά το κόλλησα στη θέση που βλέπετε και κόλλησα δίπλα και μερικά λουλουδάκια.


8 σχόλια:

princess είπε...

είναι πολύ όμορφες οι κρεμαστρούλες σου ειδικά η πρώτη είναι υπέροχη!!!!μου αρέσει πάρα πολύ...

my craft and art creations είπε...

πάρα πολύ όμορφες κρεμαστρούλες!!
και το ιστολόγιο σου ειναι πάρα πολύ όμορφο και με πολλές ιδέες και κατασκευες.
Μπράβο !!

Vana είπε...

καλησπέρα και από μένα!όλες οι κατασκευές σου είναι απλά φοβερές!!! οι κρεμάστρες , η τοιχογραφία, η κουκλίτσα από χαρτοπολτό... συγχαρητήρια!

Σοφία είπε...

Eιναι τελεια αυτα που φτιαχνεις!!!Νομιζω οτι εισαι η αδελφη ψυχη της blogοφιλεναδας Φιλιως με το www.theartfairy.blogspot.com.Συγχαρητηρια, θα σε παρακολουθω!!!

val είπε...

Πολύ ωραίες ιδέες και πρακτικές και εύκολες, μπράβο Ανεράιδα!

sweet dreams είπε...

Όλα είναι τόσο γλυκά και παραμυθένια σα να βγήκαν απο παραμύθι!Μπράβο.

Ανεράιδα είπε...

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!

popelix είπε...

Με αλατοζύμη δεν θα μπορούσαν να γίνουν; Ας πούμε σε κάποια πιο ελαφριά έκδοση, για κρέμασμα κλειδιών. Έχω διαβάσει κάπου ότι μπορεί να προσθέσει κανείς και κόλλα ταπετσαρίας, το έχεις δοκιμάσει; Ενδιαφέρομαι για μια φθηνή και εύκολη δραστηριότητα για μια παρέα από παιδάκια του δημοτικού ;-)

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη γνώμη σου!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails